2014. 10. 23.

Étel-építész

Pfűű, végre őszi szünet, ezt is megértük. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem már nagyon szükségem volt rá. Eszméletlenül fáradtnak érzem magam, - pláne, hogy a több, mint egy hónapja húzódó köhögős-orrdugulós-torokfájós kórságom is most éli virágkorát - úgyhogy azt hiszem nagyrészt pihengetés lesz a program. Na persze nem csak, mert az úgy nem lehet; végzősök vagyunk, így ránk duplán vonatkozik Uljanov elvtársunk mondása (hűha, lehet, hogy nem kéne ilyeneket emlegetni éppen ma...), vagyis "tanulni, tanulni, tanulni". De most nem tanulásra szeretnélek titeket buzdítani, hanem a címben szereplő étel-építésszel szeretnélek titeket megismertetni, vagyis inkább a munkáival. Talán az építész nem a legjobb szó - de alliterál -, inkább művésznek nevezhetném, de a művészetének szerves része az építészet (ha nem is éppen hagyományos formában). Na, nem csigázom tovább az érdeklődést: az úriember neve Carl Warner, és fantasztikus kompozíciókat készít ételekből (foodscape-eknek nevezi őket) - meg másból is. Profi fényekkel és technikával, egyszerűen zseniálisak. Összeállítottam a top 5-ömet, és ezeket most közzé is teszem, de a többi is egytől egyig nagyszerű, szóval akit mind érdekel:

Az első helyezett, aki nálam abszolút győztes, a következő:
Azt hiszem ez után elmondhatom, hogy ismerem az érzést, ami Jancsit és Juliskát keríthette hatalmába a mézeskalács házikó láttán. Egy szóval ki tudnám fejezni: AKAROM. :D
A többi helyezett között nem állítottam fel sorrendet, mert nem tudok dönteni. Imádom a szalámihegyeket, kenyérsziklákat, lazactengert, sonkaruhás cowboyt, uborkahidat, baconfenyőfát, tészta-ördögszekeret egyaránt. Szóval itt vannak ők is:
A zenéhez pedig fűznék néhány szót. Eddig majd' minden évben néztem többé-kevésbé az X-faktort, és valahogy mindig akadt egy - fura, de tényleg mindig csak egy - olyan dal, ami később a kedvenceim közé került, de nem az eredeti verzióban. Mert habár tetszett az is, a versenyző feldolgozásában valami különleges érzést adott, akár hasonló, akár teljesen más volt, mint az originál. Ez a dal is ilyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése