2014. 05. 16.

63.

Ave emberek! Régen hoztam már fotós bejegyzést, ezért úgy döntöttem, ez most az lesz. Bár tudom, legutóbbi jelentkezésem sem volt éppen egy nagyregény és nem is túl tartalmas, de nézzétek el nekem, egyszerűen most nem megy. Inkább leközlök egy Varró Dani-verset (habár így mégsem csak fotós bejegyzés lesz...), már az is rég volt, remélem ti is szeretitek, én imádom. :)

Varró Dániel: Nyelvművelés
Sok mindenben nem értünk egyet, kedvesem, – például nyelvi kérdésekbe sem. – Te elborzadsz, és téged el iszony fog, – ha meghallasz mondjuk egy deviszontot, – és azoknak a mondatoknak, amikben szóvalok vannak meg izék, – nem érzed az izét.
Tény és való ámde máskülönben, – hogy nem fogalmaz nálad más különben, – és mint egy bűvész húzgálod elő a kalapból – azokat a szavakat, amik a hétköznapi ember aktív szókincsének nem képezik a részét már alapból, – akiknek a beszéde inkább csak mordulat, – és nem hemzseg mondataikban a sok pontos és találó fordulat, – mint a tieidben, – amik hihetetlen – mennyiségű frappáns frázissal ellepett – szellemed – számára szolgáltatnak keretet, – és mindig kerekek.
Rám nem áll a fönti állítások egyike sem, – és az igéket sem ragozom ikesen. – Nem beszélek pergő mondatokban, – inkább vontatottan, – legtöbbször töltelékek – miatt túltelített – mondatszörnyeteg – az, amit magam előtt görgetek, – és időbe telik míg az ilyen hátok meg megek meg tudodmik között, – amikbe ütközök, – végre kibököm a farbát is, – a verbális – közléseim, mit mondjak, hebegősek, – nem ez az oldalam a legerősebb.
Mindezt belátom készségesen, – de azt mégis ellenérzéssel lesem, – ahogyan te a nép – töltelék-, – kötő- és csúnyaszó – halmozó – rétegén köszörülöd kéjjel a nyelvedet, – és ebben vitatkoznom kell veled, – mert szerintem igenis van olyan, hogy valaki így beszél, de a szelleme közbe még ragyog, – még ha a legjobb példa nem is én vagyok, – és szerintem nem föltétlenül esetlen, – ami keresetlen, – és lehet, hogy ez a stílus nem olyan, akár egy ’99-es évjáratú, finoman fanyar Cabernet Sauvignonnal teli, díszdugós butélja, – de azért van bukéja. – Ami pedig a deviszontot illeti, – az egy állati – nagy tévedés, hogy az hibás, – mi más, – hiszen azt mindenki látja, kivéve a vak, – hogy vannak még ilyen kötőszavak, – egyet mindjárt leleplezek: – az ámde is két rokonértelmű, ellentétet kifejező kötőszó összetapadásából keletkezett, – és ami még a magyar nyelvben neki némi létjogosultságot garantál, nos – Babits is használta, és Arany János, – de nem akarok veszekedni veled, életem, – csak eltérő a nyelvszemléletem.
De mire ezt kimondom, a vita kulturált hangneme addigra persze megszűnt,– és már rég veszekszünk, – mert te úgy érzed, hogy nekedesek, – pedig csak a vitastílusom az, ami az átlagosnál kicsit hevesebb, – én meg azt veszem zokon, –
hogy mért azon lovagolsz, hogy hogy mondom, és nem amiket mondok, azokon, – szóval a ló velünk eléggé elszaladt, – a cérna elszakadt, – és áll a bál, – és már egyikünk sem érvel, csak sértetten hallgat, vagy ordibál, – míg végül elvágjuk a csomót, ezt a gordiuszit, – és adunk egymásnak egy puszit, – az indulatok minél messzebbre ragadtak, – annál nyelvesebbet és vadabbat, – szóval a kérdés továbbra is a levegőbe lóg, – nem zárult le a dialóg, – a nézeteltérésnek ez a forrása nem lett elapasztva, – aminek az a haszna, – hogy újra össze lehet veszni rajta – majd, ha – akarunk, és hát anélkül mi – nem tudnánk ilyen klasszul kibékülni, – és a szánknak se volna a csókra ilyen jó mentsége, – mert abban szerencsére – egyetértünk, és nem csak elvileg, – hogy mégiscsak ezt a legjobb művelni nyelvileg.

A fotókról pedig még annyit, hogy amelyik annak tűnik, az sem szerkesztett. Jobb szeretem a kreatív megoldásokat. :P

Szivárványos csendélet

És válasz a hogyankészültre:
ugyanúgy, mint ez a DIY-duplaszivárvány
(Gondolom így már egyértelmű :))
Körkép az ablakból egy szép tavaszi estén... 
...és  mikor közeleg az ítéletidő.

Ő azért van itt, mert a közelmúlt
egyetlen kézikészítésű kreatívkodása.

Margaréták *.*

Furák az állatok I.
Egy indokolatlanul fa alakú
darázsfészek

Furák az állatok II.
Ezt most miért? O.o
Én értem, hogy nyálkás, meg ő a pengén is,
meg minden, de kíváncsi lennék ennek az
útnak a céljára...
 
Mert olyan szép színesek. :D

Teáskorsó.
(És igen, a háttér egy német szótár.
Mert jól mutat mögötte.)
 Fotósorozat, melynek címe:
Eső után fotózni jó


Ez azért került fel, mert csak utólag
vettem észre, hogy nemcsak a rózsa a modellem:
egy hatlábú is ott pózol a bimbón. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése