2014. 03. 07.

52.

Üdv emberek! Ez az időjárás igyekszik mindenáron lehangolni az embert, de én azért még tartom magam és reménykedem, hogy hétvégén inkább a tegnapi tavasz lesz túlsúlyban cum sunshine e alles anderes, elvégre már lassacskán közelítünk a csillagászati dátumhoz is, illenék hát tavaszodnia. Igen, már március hetedike van, így nőnapi előzetesben kaptunk a fiúktól fincsi cukormázas fánkot.^^ Erről jut eszembe a kedden általam készített finomság: egy hatalmas bögre tejeskávé hatamas adag tejszínhabbal és - csak hogy megadjuk a módját - csokireszelékkel a tetején. 
Igen, chicken soup...
ez volt a legnagyobb bögre. :)
Mmm. Kémiatanuláshoz ideális volt, talán emiatt sikerült ötösre megírni. Ellenben ma egy valószínűleg négyes művtöri tz-t írtam. Na igen, Szuszi néni már akkor megmondta, mikor másodjára kértek el OKTV-felkészítőre, hogy ez így nem lesz jó, ebből egy nehéz témazárót fogunk írni. Igaza volt. Szörnyű... Már hallom is, mit mondana erre egyik kedvenc beszélgetőpartnerem kárörvendő vigyorral: Hát igen, aki lógós... xD Egyébként vasárnap befejeztem az Út a vadonba olvasását, és meg szeretnék osztani veletek egy idézetet Chris McCandlesstől, amiről egyelőre nem döntöttem el, hogy egyetértek-e vele, de tetszik: 
"A körülményeknek nincs értéke. Csak annak van értéke, ahogyan viszonyulunk a helyzethez. Minden igazi jelentés a jelenséghez fűződő személyes kapcsolatban rejlik, abban, hogy az mit jelent neked." 
Illetve egyet, amiről már eldöntöttem, hogy (legalább) részben egyetértek: 
"Olyan sok ember boldogtalan, még sincs bátorsága, hogy változtasson a helyzetén, mert arra nevelték, hogy az életben a biztonság, az alkalmazkodás és a hagyománytisztelet a fő. Ezek persze látszólag megadják a lelki békét, de valójában semmi sem rombolja jobban a kalandvágyunkat, mint a biztos jövő. Az emberi szellem éltető eleme a kalandvágy. Az életöröm forrása az új élmény és ezért nincs nagyobb öröm, mint a folytonosan változó horizont; az, ha minden nap új és más Nap kel fel számunkra."
Na, azt hiszem ezzel épp elég szellemi táplálékban részesítettelek benneteket, de akinek tetszett az ízelítő, szívből ajánlom a könyvet elolvasásra, vagy legalább a belőle készült filmet megtekintésre. Ezzel zárnám is soraimat. A viszontlátásra!

http://www.youtube.com/watch?v=9QHwgttTTO8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése