2013. 10. 28.

Forgatás

Sziasztok! Végre eljutottak hozzám a fényképek, úgyhogy - néhány nap csúszással, de - szentelek egy bejegyzést a forgatásnak. Igen, filmet forgattunk, nem is akármilyen témában: Szentgyörgyi Albert és Klebelsberg Kuno kapcsolatáról. Nem volt könnyű, de mi jó pár órányi kitartó és embert próbáló munkával sikeresen elvégeztük a feladatot, innentől már minden az utómunkán múlik, amiben hál'istennek már nem veszek részt. Na jó, az embert próbáló talán kicsit túlzás, de talán nem nevezhetjük annak azt, amikor a következő jelenetnél komolynak kell lenni, miközben egy pillanattal ezelőtt még Szentgyörgyi (vagyis Misi) a kamerában nyalogatta Klebelsberg (alias Robi) fejét? Hát igen... mint említettem nagyon nagy kitartás kellett hozzá, és nem ez volt az egyetlen. Több, mint valószínű, hogy a forgatásról készülő werkfilm hosszabb lesz, mint maga a film. :P Na de azért volt közben kikapcsolódás is, mint amikor a fiúk a nevetéstől a földön fetrengő Grétit egy második világháborús hordágyon vitték be az udvarról az orvosi szobába, vagy amikor a Viki anyukája által frissen sütött kenyeret majszoltuk lekvárral, illetve zsírral (egyesek lekvárral és zsírral...). És voltak igazán vicces bakik, mint amikor T. kislánya bemászott a képbe, miközben Szentgyörgyi épp háláját fejezte ki Klebelsberg felé, vagy mikor forró teával öntöttem le Misit, akinek elég sokszor meggyűlt a baja sétabotjának fogasra akasztásával, valamint a laboratórium szó kimondásával, ahogyan Robinak is okozott "némi" nehézséget a (Magyarországot ért) trauma. Viszont munkatársaim egyhangú véleménye szerint ezzel a filmes alakításommal biztosan befutok Kató művésznéven (ugyanis így hívtak, mint titkárnőt). :P De szerintem mindnyájunk előtt fényes filmes karrier áll. :D 
Egy kicsit azért tényleg fárasztó volt, de megérte a fáradságot. Főleg, hogy mindkét forgatási napon elláttak minket ingyen kajával. Ennek köszönhetően pedig rájöttem, hogy szeretem a sült gesztenyét. (Csak rossz helyen próbáltam ki...:D) Végül Gréti néhány jól sikerült fotójával búcsúznék, és ha kész lesz, biztosan felkerül a film is. :)
Kísérletezni lehet...
...komolyan...
...és komolytalanul is. :)
De a védőszemüveg mindig kötelező! :P
A színészek...
...és az egész stáb. :)
http://www.youtube.com/watch?v=iK68VAHSzSE

1 megjegyzés:

  1. Eszméletlenek, imádom!! :D T. kicsit sem örül a fejének, hogy tudja, hogy blog sztár lesz, ááá nem! Nagyon várom a filmet. ;)

    VálaszTörlés