2013. 04. 19.

Ez+az

Üdv megint! Bocs, hogy így eltünedezőben vagyok, de elég sok tanulnivalóm van mostanság. Úgy leginkább föcit tanulok földrajz hátán, ugyanis a héten írtunk egy csodás témazárót, majd ugyanaznap feleltünk 5 Magyarország tételből,tegnap megírtuk a beugrót az osztályozóra, ma pedig vaktérképpel és újabb 5 tétellel folytattuk. Tudniillik, földrajz érettségire készülök és Magyarországból lesz az osztályozó vizsga hétfőn és kedden. Úgyhogy a hétvégémet is föcitételek, füzetek és atlaszok között fogom eltölteni. Valójában a föci érettségi számomra halálosan felesleges, mivel orvosi egyetemre készülök, dehát szeretem. Ilyen vagyok. Minden hülyeséget megcsinálok és megtanulok, amire nincs is szükségem... Szemem előtt mindig Ákos egyik dalszövegének idézete lebeg, miszerint: "Csak akkor érhetsz csúcsra, ha egy hegy elédbe áll." (Egyébként ez a Tarzan betétdala :D) És keresem ezeket a hegyeket, mert élvezem, ha minél több akadályt kell legyőznöm. Legyen az a tanulásban, a sportban (imádok magasat ugrani és a célom mindenképpen az egy negyvenöt, na meg 5-ösre futni a coopert), szabadidőben (nem nyugszom, amíg el nem tudom játszani végre hibátlanul - amihez bevallom, még elég sok hiányzik - a Török indulót zongorán), vagy éppen a személyiségemben (igyekszem a zárkózottságomat leküzdeni és nyitottabbnak lenni az idegenek felé - legfőképp beszélgetni és nem csak kukán bámulni -, bár a véleményalkotásra még mindig nem nagyon lehet rávenni...). 
Na és mit szóltok ehhez a hirtelen érkezett csodálatos nyári időhöz? Idén kissé trópusi sivatagi klíma szökött kis hazánkba a maga két, annyira különböző évszakával, plusz hóval. (Már megint a föci...) De ez annyira nem zavar, vidáman kezdem el hordani a szoknyákat és rövidnadrágokat, miközben azt remélem, a nyár is megnyúlik vagy két hónappal, hogy októberben még javában strandolhassunk meg biciklizhessünk. Ha végre sikerülne szerezni egy biciklipumpát, jövő héten már valószínűleg suliba is drótszamáron járnék. Sokat sétálok Maszatommal erdőn-mezőn, és szégyen, hogy róla eddig még nem írtam. Ő az igazi lelkitársam, aki már a puszta tekintetével is feldobja a hangulatomat, amikor odahozza a játékkacsáját, ledobja előttem a földre és türelmetlenül figyel azzal a tipikus "Dobd már!" nézéssel. Ezek után úgy érzem, kötelező róla feltennem néhány képet, mert olyan édes:

Ha már a kutyákról van szó, tudtátok, hogy egy magyar eb Guiness-rekorder? Striker, a border collie a világ egyik legügyesebb kutyája: 11.34 másodperc alatt tud letekerni egy hagyományos  autó-ablakot. Videót nem, csak egy fotót találtam róla, íme:

Még néhány "művészfotóm" az orbitos fánkkal a zongorán:És egy utolsó kép, amit mindenképpen meg kell osztanom veletek, mert olyan cuki: a háttérképem.

Igyekeztem ma valamit skf írni, de sajnos nem sikerült túl fényesre. Mindössze ennyi ihletet ádott az asztalomon égő ópiumos füstölő és a fülemben dörömbölő Guns 'N' Roses. Végül szokás szerint egy dallal búcsúznék:
http://www.youtube.com/watch?v=h4BD136LEU0

Na meg, ha már említettem:

Ákos - Gyermekember
http://www.youtube.com/watch?v=s_n6BgjuzKg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése