2013. 03. 31.

Ööö...

Halihó Kedves Olvasóim! Újra eljött a szünet egy kiadós havazás kíséretében, úgyhogy tavaszi helyett nevezhetnénk inkább téli szünetnek. Bár mivel mára igencsak elmosta a havat az eső, az őszi jelző is méltán megilleti. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindnyájatoknak és kevés tanulást a szünet hátralévő napjaiban. Sajnos ez nekem nem igazán adatott meg, magyar és német kisérettségire készülvén, de azért szakítottam időt egy kis sütikészítésre és játékra is. (Plants vs. Zombies, imáádom, aki nem ismeri mindenképpen töltse le!) Számotokra egy rövidke kis történetet hoztam, amelyet még nyolcadikban alkottunk három osztálytársammal, nevezzük őket nevükön: Vikivel,Vikivel és Fannival a Határozott alany névre hallgató csapat tagjaként a Bolyai nyelvtanverseny döntőjében. A feladat: írjatok történetet csupa ö betűvel. Elég viccesre sikerült az eredmény, így hát megosztom veletek:
Jött vörös ördög ökörőrhöz, s öt ökröt ölt. Öt ötöd ökör rögtön szökött őzhöz.
Ő fölös szőrt kölcsönzött, s ökör fölös szőrből rögtönzött öltönyt fölöltött. Föld fölött köd jött s ördög ködmönös ökröt köszöntött:
- Cső őz! Jött rögös földön, köd között ökör?
-Jött. Szőlőföldhöz szökött.
Ördög fölröhögött.
-Kösz! Szőlőföldhöz költözöm, s önző ökröt fölkötöm. Döglött ökörből főzök ökörpörköltöt.
S ördöngös ördög szőlőhöz söndörgött.
-Jöjj örökös hősöm, köszönöm szőröd. Jöjj csőszömhöz örök őröm.
Őz, ökör, csősz örök örömöt kötött.

Végezetül egy Kowalsky meg a Vega számmal búcsúznék: Ki van ez találva!
http://www.youtube.com/watch?v=l8M0nPd2a2I

2 megjegyzés:

 1. Ejej, miket nem pillantanak meg -becsennek nem éppen mondható, sőt nagyon jónak se- szemeim! Istenem, hogy mennyit kacagtam most hogy beleolvastam a blogodba, és hogy visszaolvastam ezt a remek kis történetet, amit hajdan, mikor még romlatlanok voltunk, együtt írtunk a Bolyain. Még mindig nagyon meglep, hogy milyen elmebetegséget tudtunk kitalálni. DE! Imádom ♥ :D
  Ja, és innen üzenem, az eléggé megcsappant írói vénám ellenére, hogy nagyon tetszik, ahogy fogalmazol: gördülékeny, vicces, és könnyed. Gratulálok, már ha számít! Hajrá, hajrá! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, köszönöm! :) Végre egy megjegyzés és ráadásul egy pozitív kritika. Ezzel feldobtad a napom a némettanulás közben. :D És persze, hogy számít a véleményed!
   A történetet meg én is imádom, azóta is ki van téve a parafatáblámra a falon. :)

   Törlés